Nieuw dak laten plaatsen op uw nieuwe woning

September 7, 2015

by — Posted in Uncategorized

Een nieuw dak laten plaatsen is erg spannend. Iets dat door vak mensen gedaan moet worden. Als uw dak aan vervanging toe is, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Dit is uiteraard afhankelijk van het materiaal dat op uw dak geplaatst is. Heeft u bijvoorbeeld dakpannen op het dak liggen en zijn deze aan vervanging toe? Dan is het waarschijnlijk lang geleden dat hier iets aan is gebeurd. Zo kan dakwerken schoten u hierbij helpen.

Dakpannen staan er namelijk om bekend dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Ze hebben dus weinig onderhoud nodig. Wanneer ze worden vervangen gaat alles er natuurlijk weer een stuk frisser uit zien. Mooie nieuw dakpannen op uw woning glimmen weer mooi en dit geeft een uitstekende uitstraling en verhoogt de waard van uw woning aanzienlijk. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om dit uit te laten voeren.

Heeft u een plat dak?

Dan is het belangrijk om hier regelmatig eens naar te (laten) kijken. Een plat dak is vaak voorzien van een materiaal dat op het dak is gesmolten. Bijvoorbeeld bitumen of EPDM. In veel gevallen is het bitumen, tegenwoordig wordt er steeds vaker voor het nieuwe materiaal gekozen. Meer informatie bij Dakwerken Nijlen voor goed advies.

Dit wordt ook wel dakrubber genoemd. Het is een zeer hoogwaardig materiaal dat een uiterst lange levensduur heeft. De aanschaf van EPDM ligt over het algemeen iets hoger als bitumen. Het is echter een beter materiaal voor bepaalde doeleinden. Laat uw dakwerker u informeren over dit materiaal, wellicht is het iets voor uw dak!