Kom tijdens de winter niet in de kou te zitten

October 19, 2015

by — Posted in Uncategorized

Als u op zoek bent naar een nieuwe ketel om uw woning te verwarmen, dan is nu een goed moment om hier mee bezig te zijn. De winter zit er natuurlijk weer aan te komen en een heerlijk warme woning is afhankelijk van uw CV ketel. U zou er toch niet aan moeten denken dat u in de kou komt te zitten. Of wel soms?

Als u nog een wat oudere CV ketel heeft, dan is het belangrijk om te kiezen voor een nieuwe model. Vrijwel alle nieuwe geplaatste ketels zijn HR ketels. Dit staat voor ‘hoog rendement’. Deze ketels produceren vanzelfsprekend een hoger rendement dan oudere ketels. De werking ervan zullen we in dit artikel uitleggen.

Gas verbranding

Bij het verbranden van gas wordt natuurlijk warmte geproduceerd. Deze warmte heeft u nodig voor het opwarmen van water en het verwarmen van uw woning in de winter. Bij het opwarmen komt ook nog iets anders vrij. Namelijk condens. Bij oudere type ketels gaat deze condens gewoon verloren. En dat is eigenlijk zonde. Deze condens bevat namelijk ook warmte.

winterkou
In de wintermaanden is het extra koud

Met nieuwe HR ketels wordt ook deze warmte gebruikt en kan er een hoger rendement gerealiseerd worden. Dat in combinatie met een optimale verbranding, zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Zo simpel is het. Dit zorgt ervoor dat uw energierekening kan dalen, terwijl ook ook bijdraagt aan minder uitstoot van CO2.

Deze nieuwe ketels worden door eigenlijk alle grote merken geproduceerd. Als u een nieuw model laat plaatsen is het eigenlijk in alle gevallen een HR ketel. De ketels verschillen in prijs. Er zijn ketels van rond de €1400,- maar ook ketels die een stuk prijziger zijn. Het merk speelt ten eerste een rol, maar ook capaciteit van de ketels speelt een rol. Deze waarde wordt uitgedrukt in CW waarde. Een kleinere woning kan met een kleinere CW waarde prima overweg. Heeft u bijvoorbeeld vloerverwarming? Dan is een hogere CW waarde aan te raden. Een nieuwe condensatieketel zorgt overigens ook voor minder verbruik.

U kunt deze nieuwe ketel best als een investering zien in uw woning. Bij gelijk verbruik zult u zeker een daling van uw gaskosten moeten gaan zien. De ketels gaan gewoon zuiniger met gas om.